Bir duvarcý ustasýnýn þantiyede baþýna gelen kaza ile ilgili þefine yazdigi mektup:
Sayýn þantiye þefim; iþ kazasý tutanağýna planlama hatasý diye yazmýþtým. Bunu yeterli görmeyerek ayrýntýlý anlatmamý istemiþsiniz. Þu anda hastanede yatmama neden olan olaylar aynen aþağýda anlattýğým gibi olmuþtur:
Bildiğiniz gibi ben bir duvar ustasýyým. Ýnþaatýn altýncý katýndaki iþimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmýþtý. Yaklaþýk 250kg kadar olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlalarý aþağýya indirmek gerekiyordu,
aþağý indim, bir varil buldum, ona sağlam bir ip bağladým ve ardýndan altýncý kata çýktým.
Ýpi bir çýkrýktan geçirip ucunu aþağýya saldým.
Tekrar aþağýya indim ve ipi çekerek varili altýncý kata çýkardým.
Ýpin ucunu sağlam bir yere bağlayýp tekrar yukarý çýktým.
Bütün tuğlalarý varile doldurdum.
Aþağý indim, bağladýğým ipin ucunu çözdüm.
Ýpi çözmemle birlikte birden kendimi havalarda buldum. Nasýl bulmayayým? Ben yaklaþýk 70 kiloyum. 250 kilogramlýk varil süratle aþağýya düþerken beni yukarý çekti. Heyecan ve saþkýnlýktan ipi býrakmayý akýl edemedim.
Ben yukarý çýkarken yolun yarýsýnda, aþağý inmekte olan tuğla dolu varille çarpýþtýk. Sağ iki kaburgamýn kýrýldýğýný hissetim.
Tam yukarý çýkýnca, iki parmağým iple beraber çýkrýğa sýkýþtý; parmaklarým da bu sýrada kýrýldý.
Bu esnada yere çarpan varilin dibi çýktý ve tuğlalar etrafa saçýldý. Varil hafifleyince, bu sefer ben aþağý inmeye varil ise yukarý çýkmaya baþladý ve yolun yarýsýnda yine varille çarpýþtýk! Sol bacağýmýn kaval kemiği de bu sýrada kýrýldý.
Yere inince can havli ile ipi býrakmayý akýl ettim. Bu sefer de baþýmý yukarý kaldýrdýğýmda boþ varilin süratle üzerime geldiğini gördüm! Kafatasýmýn da böyle çatladýğýný sanýyorum. Bayýlmýþým, gözümü hastanede açtým.
Saygýlarýmla.