Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Antalya Lara Clup Hotel Sera'da düzenlediği 47. Yıl Sporun Zirvesi Eğitim Semineri'nde mini bir anket yapıldı. Türkiye'nin değişik illerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yaklaşık 150 spor yazarının katıldığı seminerin ilk günü "Taraftarı olduğunuz takım hangisi" sorusu yöneltildi. Katılımcı spor yazarlarının büyük çoğunluğu Fenerbahçeli olduğunu oyladı.
TRT Spikeri ve TSYD Genel Sekreter Yardımcısı Güven Göktaş'ın yönettiği, teknik direktörler Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas, Abdullah Avcı ve Mehmet Özdilek'in konuştuğu 'Ümitlerimiz' adlı oturumun sonunda elektronik ortamda anket yapıldı. Katılımcıların yüzde 31.3'ü Fenerbahçe, yüzde 26.9'u Galatasaray, yüzde 23.1'i Beşiktaş, yüzde 10.5'i Trabzonsporlu olduğunu ifade etti.
ERTUĞRUL SAĞLAM
47. TSYD Sporun Zirvesi Eğitim Semineri'nde konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, futbolun dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en fazla sevilen spor dalı olduğunu belirterek, son dönemde kadınların da futbola ilgisinin arttığını söyledi.
Türkiye'de futbola aşırı ilgiden dolayı taraftarı olduğu takımların sonuçlarının insanları etkilediğini kaydeden Sağlam, "Kazanan takımın taraftarı öbür gün kendisini diğerlerinden üstün görüyor. Kimisi mağlubiyetten sonra işe gitmiyor. 13 yaşındaki oğlum, yenildiğimiz günün sonrası 'baba okula gitmeyeceğim' diyor. Bu durum sporun içinde olan herkesi baskı altına alıyor. Bu baskıyı azaltmamız, kırmamız gerekiyor" dedi.
Antalyaspor TEKNİK DİREKTÖRÜ ÖZDİLEK
Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Türkiye'deki kulüplerdeki teknik yönetimlerin idari ve mali yapılanmadan destek alamadıklarını kaydetti.
Altyapının bir devlet politikası olması gerektiğini ifade eden Özdilek, şöyle konuştu:
"Ülke futbolunu ileriye götürmeye çalışmalıyız. Küçük arkadaşları tarayabiliriz. Bugüne kadar gençlere yatırım yapan hiçbir kulüp kaybetmemiştir. Kısa vadeli planlar hayal kırıklığına yol açacaktır. Planlı ve programlı çalışan kurumlar başarıyı elde edecektir."
İBB TEKNİK DİREKTÖRÜ AVCI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Abdullah Avcı da yaptığı konuşmada, Türkiye'de genel eğitimle futbol eğitimin birlikte verilmesi gerektiğini belirterek, altyapıya yönelik projelerin üretilmesinin çok önemli olduğunu, futbol topunun okullara girdiği projeyle Türk futbolunda ilerleyeceğini kaydetti.
Bu neslin teknik direktörlerinin basına çok yardımcı olduğunu düşündüğünü kaydeden Avcı, "Futbolun nasıl oynandığının yazılması gerekiyor. Beni Galatasaray istediğinde, beni başka yerden vurmasınlar. Özele girildiği zaman biz insanız, tepki gösteriyoruz" dedi