Emre Aydın Fan Sitesi
04.04.2010 - Powerturk Röportajı  212

Sitemizi Daha Kaliteli Olarak Kullanmak İçin Lütfen Üye Olunuz

İYİ FORUMLAR
Emre Aydın Fan Sitesi
04.04.2010 - Powerturk Röportajı  212

Sitemizi Daha Kaliteli Olarak Kullanmak İçin Lütfen Üye Olunuz

İYİ FORUMLAR
Emre Aydın Fan Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

04.04.2010 - Powerturk Röportajı

YazarMesaj
SıMaRıK^KıSs
Kurucu

Kurucu
SıMaRıK^KıSs

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 27/06/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 789
Başarı Sistemi Başarı Sistemi : 36
Points Points : 30354
Yaş Yaş : 31
Nerden Nerden : Sakarya
Ruh Hali Ruh Hali : 23

04.04.2010 - Powerturk Röportajı  Empty
MesajKonu: 04.04.2010 - Powerturk Röportajı    04.04.2010 - Powerturk Röportajı  Icon_minitimePtsi 28 Haz. 2010, 21:11

EMRE AYDIN, KARİYERİNİN SES GETİREN İLK ALBÜMÜ “AFİLİ YALNIZLIK”IN ARDINDAN, ŞİMDİ DE “KAĞIT EVLER” ALBÜMÜ İLE BULUŞTU MÜZİKSEVERLER İLE. ŞU SIRALAR “BU YAĞMURLAR” PARÇASININ VİDEO KLİBİ İLE EKRANLARIMIZDA YER ALAN SANATÇI, ALBÜMÜ 1 NİSAN’DA YAYINLADI.

SEVENLERİNİZ SİZİ ÇOK ÖZLEMİŞLERDİ… ONLARI BİLGİLENDİRMEK İÇİN ALBÜMÜN HAZIRLIK SÜRECİ İLE BAŞLAYABİLİRİZ RÖPORTAJIMIZA.

“Kağıt Evler” albümümle yine sizlerle birlikteyim. Kayıtları yedi veya sekiz hafta sürdü. Matts Valantine prodüktörlüğünde gerçekleştirildi. Şarkı yazım aşaması için şunu söyleyebilirim, çeşitli aralıklarla yazıldı şarkılar. Oturup birden yazılmadılar. Dolayısı ile, şu kadar sürdü diyebileceğim bir şey yok. Yaklaşık bir yılda farklı farklı dönemlerde yazıldılar. “Geniş Zamanlar”, “Yok” ve “Kağıt Evler” İsveç’te yazıldı. “Kağıt Evler”, aynı zamanda albümün ismi de oldu. Bununla birlikte, kayda girmeden önce kafamda oluşan modern sonunda, çok özünü değiştirmeden, amaçladığım yeniliklere aslında “Kağıt Evler” ile tamamen ulaştım diyebilirim. Benim beğenilerime göre çok güzel bir albüm oldu. Teknik tarafı ve müzikal tarafından çok tatmin olmuş durumdayım.

İLK VİDEONUZ’U ALBÜMDEN ÖNCE YAYINLADINIZ. GERİ DÖNÜŞLER NASIL OLDU ?

İlk videomuz “Bu Yağmurlar” a çekildi. Şöyle ki, albüm çıkış döneminde çok miyoplaşıyorsunuz. Teknik ve diğer detaylarla uğraşmak, hangi şarkının güzel olduğunu söylemenize olanak tanımıyor. Dolayısı ile ilk klibin çekilmesinde, ekibimin çok büyük emeği var. İlk klip için “Bu Yağmurlar”ı seçtik. Murad Küçük yönetmenliğinde çekildi. O da çok beğenildi ve güzel gidiyor.

İLK ALBÜMDEN SONRA, BEKLENTİLER OLDUKÇA YÜKSEK OLMALI…

Aslında “Afili Yalnızlık” albümünden sonra, daha doğrusu başarılı olmuş ilk albümlerden sonra, genel bir kanı vardır ve insanlar yapabilecek mi yapamayacak mı diye çok merak eder sizin projenizi. O insanlar da ikiye ayrılır genelde. Yapabilmenizi umanlar ve umarım yapamamıştır diye bekleyenler. Güzel oldu, beğeniliyor gayet de. Kısaca güzel gidiyor her şey. “Kağıt Evler” ile ilgili bunu söyleyebilirim.

KLİP İÇİN EPEY EMEK HARCANMIŞ, OLDUKÇA SOĞUK BİR HAVADA ÇEKİLMİŞ…

“Bu Yağmurlar” ın videosunu Çatalca’da çektik. Murad Küçük yönetmenliğinde. Bir orman setimiz vardı, bir de özel bir set hazırlanmıştı oralarda çektik. Videoda iki küçük oyuncumuz var ve ben fazla olmadığım için, aslında onların videosu gibi duruyor. Benim çok içime sinen bir video oldu ve biliyorum ki Murad ‘ta çok titizlikle çalıştı. Onun da içine sindiğini düşünüyorum. Yabancı yapım bir video değil, yönetmenimiz dışında herkes Türk. Yani video yurt dışında çekilmiştir gibi bir izlenim de uyandırmak istemiyorum. Biraz zor oldu çekimler. Çok soğuk bir havada çektik, 20 saati aştı çekimler, bir de kar makinesi vardı, şimşek makinesi vardı, yağmur da yağdı gerçekten çok yıprandık ama bunlar şikayet konusu olmayacak şeyler. Kocaman bir ekip var, video çekimleri gerçekten çok zor oluyor. 50 kişilik bir ekip vardı neredeyse ve asıl onlar için çok zor oldu ve netice itibari ile de çok iyi bir iş çıktı ortaya.

ŞARKI’NIN HENÜZ ALBÜM ÇIKMADAN BU KADAR TANINMASI HAKKINDA NE SÖYLEYEBİLİRSİNİZ ?

Şarkının daha albüm çıkmadan dijital ortamda bu kadar tanınmasında benim fanlarımın büyük payı var. Şarkıyı olabilecek her yerde tanıttılar ve hatta her yeri posterlediler. Profesyonel bir ekiple çalışsanız bu kadar başarı elde edebileceğinizi düşünmüyorum. Bu onların başarısıdır. Türkiye’nin her yerinde şubeleri var. Paylaşabildikleri her yerden şarkıyı paylaştılar. Takım oyununda her dişli çalışınca başarı da gelmiş oluyor aslında, bu sadece şarkı ile ilgili bir şey değil. “Bu Yağmurlar” dan bahsetmiyorum, dünyanın herhangi bir yerindeki bir şarkıyı siz iyi sunmuyorsanız, arkasındaki insanlar iyi çalışmıyor ve bu işi istekle yapmıyorsa, o şarkı insanlara en azından zamanında ulaşamıyor. Dolayısı ile hem plak şirketim, hem ekibim, hem de fan’larımın başarısı bu. Buradan onlara ve tabi ki yeri gelmişken kendime de teşekkür ediyorum.

SEVENLERİNİZ KONSERLERİNİZİ DE MERAKLA BEKLİYORLAR. BURADAN ONLARI BİLGİLENDİRELİM İSTERSENİZ.

“Kağıt Evler” albümümün tanıtım turnesine Nisan ayı ortalarında başlıyoruz. Sanırım 15 ayaklı bir turne olacak ama sayı artabilir de azabilir de. Kısa zamanda yapacağız bunu. Bütün kesinleşen tarihleri, www.emreaydin.org üzerinden öğrenebilirsiniz. İşin en keyifli kısmı sahnede olmak, performans yapmak, oradaki seyircilerle birlikte bir şey yapmak. Konser vermeyi sürdürmüştüm bu süreçte ama ayda bir iki konser yapıyorduk şimdi tekrar ekipçe yollara düşeceğimiz için heyecanlıyız.

EKİBİMİZ VE TAKİPÇİLERİNİZ ADINA TEŞEKKÜR EDERİZ RÖPORTAJINIZ İÇİN.

Ben de size ve onlara buradan teşekkür ediyorum.

http://www.powerturk.com/
http://emreaydinciler.eniyiforum.org

04.04.2010 - Powerturk Röportajı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Emre Aydın - Hürriyet Gazetesi / Kelebek Röportajı [06.04.2010]
» Emre Aydın Powertürk-Kulis'te!
» Emre Aydın Röportajı
» Emre Aydın Röportajı 2
» exi26 Emre Aydın Röportajı