MTV Ödüllü Sanatçı Emre Aydın KIBRIS Gazetesi'ne çarpıcı açkılamalarda bulundu:
''KONSERVATUARA GİTMEYİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM''
Emre Aydın: Konservatuara gitmiş olsaydım çok sevdiğim müzik benim için artık derse dönüşecekti. İşin tadını çıkarmayı bırakacak ve müziği sınav endişeleri, öğrenci psikolojisiyle algılamaya başlayacaktım.
Türkiye'nin MTV Ödüllü Rock Sanatçısı Emre Aydın geçtiğimiz hafta sonunda Girne'deki Dolce Club'da sahne almak için adamızdaydı. Ünlü sanatçı bu kısa süreli Kıbrıs ziyaretindeki yoğun koşuşturmasından fırsat yaratarak bizimle bir söyleşi gerçekleştirdi.
Jasmine Court Hotel'de yaptığımız söyleşide ilgi çekici açıklamalarda bulunan Emre Aydın, özel yaşamından, gelecekle ilgili planlarına; müzik hakkındaki duygu ve düşüncelerine varıncaya kadar merak edilen birçok konuyu bizimle paylaştı.
Emre Aydın ile yaptığımız söyleşi şöyle:
KIBRIS: Yaptığın müziği hangi tarzların karışımı olarak nitelendirebiliriz?
EMRE AYDIN: Müziğimde rockun baskınlığı hemen hissediliyor. Ancak şarkılarımın rock müzikle beraber pop tarzına kaydığını da söyleyebiliriz. Bu nedenle ben yaptığım müzik tarzını Pop&Rock olarak adlandırıyorum.
KIBRIS: Beste yaparken nelerden esinleniyorsun ve seni en iyi anlatan parçan hangisi?
EMRE AYDIN: Her şeyden önce şunu söylemeliyim ki tüm bestelerimi kendi yaşadıklarımdan ve çevremde gördüklerimden yola çıkarak oluşturdum. Bestelerimdeki anlatılan her olay ve duygunun bende bir hikayesi vardır mutlaka. Tüm bestelerim beni anlatıyor; bunların içinden seçim yapmam güç.
KIBRIS: Klip ve fotoğraflarında genellikle yan profilini kullanmanın özel bir sebebi var mı?
EMRE AYDIN: Hayır, hiçbir özel sebebi yok. Çekimlere gittiğimde çalıştığım fotoğrafçının ya da yönetmenin yönlendirmeleri doğrultusunda hareket ediyorum. Onlar da çekimleri genellikle yan profilden gerçekleştiriyor. Bu durum tamamıyla onların görsel zevkinden kaynaklanıyor.
KIBRIS: Bir klibinde Yan Thomas ile çalıştın. Peki klipler sence sanatçıların başarılarında ne kadar etkilidir?
EMRE AYDIN: Bence albüm klipleri bir sanatçının başarısında çok önemlidir. Yaptığınız müziğin, bestelerinizin ve performansınızın tamamlayıcısı kliplerdir. Bir sanatçı olarak görselliğinizi iyi bir kliple hayranlarınıza sunmanız kariyerinizi pozitif yönde besler. Bu nedenle iyi yönetmenlerle çalışmaya özen gösteriyorum.
KIBRIS: Konservatuar eğitimi yerine iktisat eğitimi almanızın sebebi nelerdir?
EMRE AYDIN: İşin doğrusu hayatımda konservatuar eğitimi alma gibi bir düşüncem hiçbir zaman olmadı. Çünkü konservatuara gitmiş olsaydım çok sevdiğim müzik benim için artık derse dönüşecekti. İşin tadını çıkarmayı bırakacak ve müziği sınav endişeleri, öğrenci psikolojisiyle algılamaya başlayacaktım. Bu durum belki de benim müzikten soğumama sebep olacaktı. Zaten müzik alanında akademik kariyer yapma gibi bir hayalim de yok. Diğer taraftan hiçbir zaman iktisatla uğraşmayı düşünmedim. İktisat Bölümüne yazılmamın sebebi sadece aile baskısı ve puanımın orayı tutmasıydı.
KIBRIS: Müzik aşkı nasıl başladı?
EMRE AYDIN: İlkokul yıllarından itibaren müzikle yakından ilgilenmişimdir. Daha ortaokul sıralarındayken Türkiye'den ve yurtdışından rock sanatçılarını yakından takip etmeye başladım. Bunlar arasında Cem Karaca, Barış Manço gibi isimler de yer alıyordu tabii. Gitar dersleriyle tanışmam da ortaokul yıllarına rastladı ve böylelikle bugünlere kadar geldim.
KIBRIS: MTV'nin "Avrupa'nın En İyi Sanatçısı" ödülünü aldığında ne hissettin ve bu başarı seni nereye taşıyacak?
EMRE AYDIN: Ödülü alırken ne yazık ki özel bir duygu yaşayamadım. Orada gayet telaşlı bir atmosfer, yoğun bir tempo vardı. Aklımda olan tek şey hayırlısıyla ödülü alıp, sahneden inmekti. Bu koşuşturma o anki güzel duyguların tadını çıkarmamı engelledi. Fırsatları iyi değerlendirirsem bu başarının çok daha güzel başarılara uzanacağını düşünüyorum. Ama bunun için şimdilik kesin bir tahminde bulunmak yanlış olur.
KIBRIS: Yeni albüm çalışmaları var mı?
EMRE AYDIN: Evet, var. Önümüzdeki aylarda iki albüm birden çıkarmayı düşünüyorum. Bunların birincisi iki aya kadar çıkartmayı planladığımız İngilizce bir single olacak. Diğeri ise üç ay içinde çıkaracağımız Türkçe albüm olacak.
KIBRIS: Hayranlarınızın ilgisinden memnun musunuz?
EMRE AYDIN: Hem de çok memnunum. Çok büyük bir "fun club"ım var ve bu açıdan kendimi şanslı hissediyorum. Nerede sahneye çıksam hemen organize olup dinlemeye geliyorlar. Hatta gece eğlencesinin sönük geçtiği Salı akşamları bile beni sahnede yalnız bırakmıyorlar. Eğer bu kadar güçlü bir "fun club"ım olmasaydı MTV ödülünü de alamazdım belki de. Bu nedenle hayranlarıma çok teşekkür ederim.
KIBRIS: Evlilik fikrine nasıl bakıyorsunuz?
EMRE AYDIN: O kadar yoğun bir tempoda çalışıyorum ki değil evlenecek, sevgili bulacak vaktim bile yok. Kıbrıs'tan sonra turne kapsamında Avusturya'ya gideceğim. Albüm çalışmaları, turneler derken ömrüm bu koşuşturma içinde geçer oldu. Bu gidişle kalbim daha uzun yıllar boş kalacak.
KIBRIS: Dizi ya da filmde oynamayı hiç düşündünüz mü?
EMRE AYDIN: Hayır. Bu konuda gelen teklifler var ama bunların hiçbirini kabul etmiyorum. Televizyon dünyası bana göre değil. Televizyona çıkmayı hiçbir zaman sevmedim. Müziğe odaklanmaktan başka bir planım ya da düşüncem yok.